В Україні McDonald's закриває McCafe. У мережі говорять, що в зонах McCafe немає необхідності, після того як їх кава з'явилася в основному меню ресторанів

29.09.2021
2706

Фото: РБК-Украина

В Україні McDonald's відмовився розвивати мережі кафе McCafe. За останні два роки число кав'ярень скоротилося більш ніж втричі, і решту п'ять закладів теж зачиняться. Про це повідомляє Liga.net.


 Як повідомили у прес-службі для  Liga.net, причиною цього є те, що  преміальну каву McCafe включили до меню кожного ресторану мережі в Україні.

Видання зауважує, що на закордонних ринках McDonald’s активно розвиває McCafe. Компанія планує протягом трьох років інвестувати $380 млн у відкриття 2500 нових закладів McCafe тільки у Китаї.

Засновник компанії Coffee in Action Вадим Грановський вважає, що дійсно немає особливого сенсу в McCafe, якщо продукт такої ж якості продається у "великих" McDonald's. "Можливо, McDonald’s вирішив зосередитись на своїй спеціалізації – швидко обслужити клієнта. Останні кілька років ми бачимо, що мережа пішла в автоматизацію рутинних процесів, а McCafe – це зовсім інша історія, відмінна від фастфуду. Це – неспішний ритм, робота баристи, подача напоїв у керамічному посуді тощо".

Директор компанії "Ресторанний консалтинг" Ольга Насонова додає, що ще однією причиною рішення про закриття McCafe міг бути дефіцит персоналу на ресторанному ринку. 

Точні дати закриття решти п'яти кафе у McDonald’s Україна не називають.

  • Нагадаємо, McDonald's у Франції почав продавати водопровідну воду в картонних стаканчиках. Стакан води об’ємом 250 мл обійдеться у €1,70, а 500 мл — €2,30

 Автор: Антон Оніщук

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.