З 2025 року McDonald’s почне випускати більш екологічні іграшки у Happy Meal

23.09.2021
2767

Фото: Panama

McDonald's обіцяє до кінця 2025 року запропонувати екологічно чисті іграшки для Happy Meal, зроблені з значно меншої кількості пластику. Про це повідомляє CNBC.


 Компанія виробляє більше 1 млрд іграшок на рік, більша частина яких зроблена з первинного пластику, виготовленого з викопного палива. До 2025 року McDonald's скоротить його використання на 90%.

Деякі іграшки, наприклад елементи настільних ігор, будуть виготовлені з матеріалів рослинного або вторинного походження. Супергерої і герої фільмів будуть являти собою тривимірні фігурки, а не пластмасові фігурки. Компанія також розглядає можливість переходу від пластикової упаковки до упаковки з сертифікованого волокна на рослинній основі.

За словами віце-президента McDonald's по глобальному маркетингу Емі Мюррей, діти і батьки просять більш екологічно безпечні іграшки. У 2019 двоє британських школярів подали петицію, яка привернула міжнародну увагу, з проханням до McDonald's і Burger King відмовитися від пластикових іграшок при покупці їжі для їх дітей.

Нові екологічно стійкі іграшки з'являться у ресторанах McDonald's на території США у січні наступного року. Компанія вже тестує їх у Франції, Ірландії і Великобританії. Мюррей зазначила, що іграшки були добре прийняті на цих ринках.

Компанія також шукає способи переробити старі пластикові іграшки з Happy Meal у своїх ресторанах. Наприклад, в її закладах у Великобританії і Японії повторно використовували пластик для дитячих майданчиків і підносів для ресторанів.

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.