McDonald's у Франції почав продавати водопровідну воду у картонних стаканчиках

29.09.2021
1929

Фото: fbc.ua

У Франції Mcdonald’s вирішив відмовитися від продажу бутильованої води. Тепер замість неї продають воду в картонних стаканчиках. Про це повідомляє Meduza з посиланням на Lefigaro.


 Раніше в ресторанах McDonald's у Франції продавалася мінеральна вода Evian і Badoit від компанії Danone у пластикових пляшках. Але тепер можна купити лише воду Eau by McDo, стакан води об’ємом 250 мл обійдеться у €1,70, а 500 мл — €2,30.

McDonald's оголосив про відмову від продажу бутильованої води у Франції ще навесні 2021 року. Вона обумовлена бажанням відмовитися від використання пластикових пляшок і дозволить уникнути більше тисячі тонн пластикових відходів, заявили в McDonald's.

Однак французькі видання Le Monde і France Info повідомили з посиланням на працівників  McDonald's, що замість мінеральної води Evian і Badoit у ресторанах мережі стали продавати звичайну воду з-під крана, відфільтровану кілька разів.

Заступник мера Парижа, який відповідає за міське водопостачання Дан Лер зазначив про велику різницю між вартістю водопровідної води,та тієї яку продає  McDonald's. У свою чергу в  McDonald's заявили, що вартість Eau by McDo обумовлена тим, що можливість пропонувати клієнтам “очищену на 99,99%” воду вимагає інвестицій.

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.