Tetra Invest побудує "Укрпошті" перший автоматизований логістично-сортувальний центр "Київ-Бориспіль" за $46 млн

08.09.2021
2179

Фото: dengi.ua

"Укрпошта" підписала контракт на будівництво першого автоматизованого логістично-сортувального центру "Київ - Бориспіль" з компанією-забудовником Tetra Invest (ТОВ "Тетра Інвест") вартістю $46 млн. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".


 Контракт про початок будівництва підписали у вівторок генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський та директор Tetra Invest Світлана Цикун. Сортувальний центр планують збудувати до кінця 2022 року.

Новий сортувально-логістичний центр буде розташовуватися на земельній ділянці площею 9,2 га. Мінімально за годину він зможе обробляти до 40 тис. посилок і дрібних відправлень, а також до 45 тис. листівок. Таким чином терміни обробки відправлень "Укрпошта-Експрес" скоротяться з 20 годин до 3 годин.

«На користь проєкту грає вдале розміщення. Майбутній сортувальний центр буде знаходитись біля головних повітряних воріт країни — Міжнародного аеропорту «Бориспіль». Наразі ми працюємо над тим, що трансформувати аеропорт у східноєвропейський авіахаб. Також саме тут проходить оновлена дорога "Київ — Харків" з виходом до центрального, східного та південного регіонів.

Це відповідає концепції, за якою зараз працює Міністерство — системний, комплексний розвиток усіх напрямків інфраструктури. Радий, що до цього процесу долучається також національний поштовий оператор» — розповідає Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.