IKEA у Бельгії запускає проект з переробки та очищення пухових і пір'яних наповнювачів ковдр і подушок

08.09.2021
2116

Фото: NY Times

Бельгійський підрозділ IKEA в порядку експерименту запускає проект з переробки та очищення пухових і пір'яних наповнювачів ковдр і подушок. Про це повідомляє Retail Detail.


На даний момент подушки і ковдри з подібними наповнювачами занадто часто потрапляють до категорії «побутові відходи» через відсутність системи рециркуляції. Бельгія стала першою країною у світі, в якій протягом останнього півріччя була випробувана програма по утилізації подібних речей. Після завершення експерименту, така утилізація може з'явитися і в інших європейських країнах.

З 1 вересня 2021 року бельгійські магазини IKEA почали приймати «пух і пір'я» на переробку від відвідувачів. Зібрані товари проходять дезінфекцію і хімчистку після первинного сортування, а потім їх можна буде повторно використовувати.

Щоб мотивувати клієнтів до участі, IKEA видає купон на 15-відсоткову знижку за  кожен принесений товар протягом вересня, який вони потім  зможуть використовувати при наступній покупці текстильних виробів.

До 2030 року IKEA розраховує стати компанією з 100% замкнутим циклом споживання товарів, а також випускати якомога більше продукції, виготовленої з перероблених або поновлюваних матеріалів. Так раніше, IKEA запустила у штаті Пенсільванія (США) послугу зворотного викупу використаних меблів для подальшого перепродажу. 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.