"АТБ" вирішила розвивати свої напої замість Coca Cola. Рітейлер отримав патент на їх лого

31.08.2021
9241

"АТБ-маркет" запатентував кілька логотипів для своїх напоїв, які є конкурентами Coca-Cola - "The Cola", "The lemon", "The orange", про це йдеться в інформації від системи даних "Укрпатенту", на яку звернуло увагу видання dev.ua.

"АТБ" зареєструвала патент на промислові зразки лого для напоїв, що нагадують Coca Cola, яка з лютого 2021 року зникла з полиць рітейлера. "Укрпатент" видав відповідну сертифікацію 25 серпня маркетинг-директору "АТБ" Валерію Бондарю.

Джерела на ринку розповіли виданню dev.ua, що "АТБ" подала заявку на отримання патентів цих лого, коли припинилися поставки Coca Cola у магазини мережі. Рітейлер вирішив розвивати власну невелику лінійку напоїв, що нагадують Coca Cola - "The Cola", "The lemon", "The orange".

Як розповіли співрозмовники dev.ua, виробництво напоїв під цими торговими марками налагоджено у Дніпрі на потужностях одного з їх місцевих виробників. Про те, яка саме компанія їх виробляє, інформації немає.

У прес-службі "АТБ" уточнюють, що зараз співпраця між Coca-Cola і мережею відновлена. Там відзначили, що для магазинів "АТБ", зокрема, Coca-Cola виробляє унікально фасовані напої в пляшках ємністю 2,25 л.

  • У лютому 2021 року продукція Coca Cola пропала з полиць "АТБ". Директор з комунікацій в Україні та Молдові "Кока-Кола Беверіджиз" (відповідає за виробництво продукції) Андрій Бублик сказав, що "будь-які незручності при пошуку нашої продукції у конкретному магазині пов'язані виключно з рішенням керівництва торгової точки".
  • У той же час, джерело Liga в "АТБ-маркет" розповів, що "поставки продукції зупинені з боку виробника. Мережа розраховує на повернення продукції Coca-Cola на прилавки своїх супермаркетів. Зараз тривають переговори і є позитивна динаміка".

Джерело: Depositphotos

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.