Російська мережа дискаунтерів Mere розглядає вихід на ринок США

12.08.2021
1817

Фото: Mere Latvia

Російська мережа дискаунтерів Mere розглядає можливість розширення на ринку США. Компанія збирається відкривати торгові точки у штатах Джорджія і Алабама.


 

Про те, що мережа збирається запускатися у США, свідчить інформація про вакансію, яка була опублікована у торговому журналі Winsight Grocery Business - компанія шукає менеджера проекту у США. Бажано, щоб він говорив російською і був фахівцем з комерційної нерухомості.

Менеджер проекту також повинен буде вивчити локації для майбутніх магазинів у штатах Джорджія і Алабама, домовитися про оренду і фактично відкрити магазини. Швидше за все, Mere зосередиться на Алабамі і Джорджії, оскільки у цих сільських регіонах у даний час працює багато дрібних незалежних рітейлерів,  зазначає Retail Detail. У регіоні також набирають обертів дискаунтери, як Walmart і Dollar General.

Mere обіцяє бути навіть дешевше, ніж Aldi та Lidl, за рахунок продажу обмеженого базового асортименту товарів безпосередньо з піддонів. У Росії ця концепція дозволила рітейлеру "Світлофор" (Mere - проект власників мережі "Світлофор") увійти у десятку найбільших мереж, що нараховують близько 2500 магазинів у Росії, Білорусі та Центральній Азії з моменту його заснування у 2009 році.

  • На даний момент магазини мережі Mere працюють у Німеччині, Румунії, Польщі, Сербії та країнах Прибалтики. Компанія також планує вийти в Іспанію, Грецію, Францію.
  • Нагадаємо, Mere планує розвиватися і в Україні. Компанія планує відновити роботу свого магазину у Миколаєві, а також почати відкривати магазини в інших містах України - зокрема, у Білій Церкві, Чернівцях та містах Дніпропетровської області. Усього Mere планувала відкрити 40 магазинів до кінця 2021 року.
  • Раніше ще один російський рітейлер планував розвиватися у США. X5 Retail Group навіть відкрив дискаунтери Okey-Dokey у Флориді. П'ять магазинів закрилися всього через рік.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.