Google будує завод для виробництва гаджетів і чіпів у Кремнієвій долині

10.08.2021
2036

Фото: CNBC

Компанія Google планує побудувати завод у місті Сан-Хосе у Кремнієвій долині для діяльності у сфері досліджень і розробки (R&D), у тому числі для виробництва гаджетів і чіпів. Про це повідомляє  CNBC.


 

Починаючи з 2018 року компанія витратила $389 млн на покупку земельних ділянок для будівництва технологічного кампусу. Об'єкт включає у себе п'ять офісних будівель, з'єднаних пішохідним мостом над проїзною частиною, а також три промислових будови, призначених для виробництва продукції, у тому числі лінійки Nest. У новій зоні Midpoint збиратимуть смартфони Pixel і ноутбуки PixelBook. Також компанія планує виробляти мікрочіпи.

Інша частина будівлі буде виділена для виробництва гаджетів для фітнесу. У січні Goolge придбала компанію Fitbit, що спеціалізується на виробництві приладів, які відстежують стан організму при занятті спортом. Всього офісні будівлі зможуть вмістити 3500 чоловік.

Глобальна нестача напівпровідникових чіпів змушує все більше країн налагоджувати випуск власних мікросхем, відзначають аналітики. Через кризу уряди різних країн замислюються про збільшення інвестицій у свої виробничі потужності і ланцюги поставок мікросхем. Про свої наміри розвивати цю галузь вже заявили Південна Корея, Китай, США і ЄС.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.