У Києві та Одесі вибухнули поштомати "Нової пошти". Компанія почне співпрацювати з кінологічними службами і встановить на усіх терміналах і депо сканери

30.07.2021
2310

Фото: ITC

У четвер, 29 липня, у Києві та Одесі вибухнули відразу два поштомата "Нової пошти". У прес-службі компанії підтвердили, що обидва випадки стосуються її майна і назвали ці інциденти "тривожним сигналом".


 

Що відомо про вибухи?

Вибух в осередку поштомата у  Києві стався у ніч на 29 липня. За даними  Нацполіціі у Києві, поштомат знаходився у приміщенні одного з торгових центрів. Попередньо правоохоронці встановили, що в одному з ящиків поштомата вибухнув саморобний пристрій на основі піротехнічних виробів.

Згодом вибух стався в осередку поштомата в Одесі. Вибухотехніки встановили, що в одному з ящиків спрацював саморобний пристрій, який складався з електротаймера, акумуляторної батареї, петарди, паперу і поліетилену. Залишки саморобного пристрою направили на експертизу.

 

В одном из ящиков почтомата в Одессе сработало самодельное взрывное устройство

Що кажуть у компанії?

Під час вибухів ніхто не постраждав, зазначили у "Новій пошті". Компанія зі свого боку всіляко сприяє розслідуванню. Тепер у планах встановити на всіх терміналах і депо рентгенотелевізійні установки для перевірки посилок. Крім того, компанія почне співпрацювати з професійними кінологічними службами у всіх регіонах для виявлення підозрілих посилок і вантажів та впровадити процес повної ідентифікації клієнтів.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.