Nike і Adidas можуть залишитися без кросівок через спалах коронавірусу у В'єтнамі — одному з регіонів виробництва

20.07.2021
2377

Фото: Peter Charlesworth | LightRocket | Getty Images

Pou Chen, тайванський виробник кросівок для Nike і Adidas, призупинив роботу заводу у В'єтнамі через спалах Covid-19. Міністерство охорони здоров'я В'єтнаму зобов'язало компанію припинити діяльність на 10 днів, повідомляє Reuters.


 

Крім Pou Chen, Nike співпрацює з іншим в'єтнамським виробником взуття, Chang Shin Vietnam Co, який також оголосив про припинення роботи через спалах Covid-19 у країні. За даними S&P Global Market Intelligence у другому кварталі 2021 року на В'єтнам доводилося 49% морського імпорту США, пов'язаного з Nike і її продукцією, повідомляє CNBC. У 2020 фінансовому році контрактні фабрики у В'єтнамі виробляли приблизно 50% всього взуття під брендом Nike.

Тимчасове закриття виробництва позначається на ланцюжку поставок Nike, якраз у важливий сезон для рітейлера — Back to school і розпродажу. Крім того, у компанії з'явилися нові проблеми — нестача вантажних контейнерів і недостатньо місця у портах, які в останні місяці створюють проблеми для ланцюжків поставок.

Інші бренди одягу, включаючи Levi Strauss і H&M, стикаються з аналогічними проблемами у Бангладеш, де знаходиться ряд великих центрів по виробництву одягу. Мережа універмагів Nordstrom також відчуває затримки у розпал своєї найбільшої щорічної розпродажі. Брак товару відіб'ється на споживачах, які зіткнуться з обмеженим вибором у магазинах або з відсутністю деяких товарів на сайті.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.