"Новий час": бізнесмен Олександр Спектор офіційно купує частину бізнесу Вагіфа Алієва, у тому числі, у ТРЦ Blockbuster Mall

15.07.2021
3909

Фото: Liga.net

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив компанії бізнесмена Олександра Спектора отримати контрольну частку у столичному ТРЦ Blockbuster Mall, а також контроль над розважальним центром "Галактика" у Lavina Mall і декількома земельними ділянками девелопера Вагіфа Алієва. Про це виданню НВ Бізнес розповіли три джерела - інвестиційний банкір, консультант з нерухомості та директор мережі торгових центрів.


 

Кіпрську компанію Wayford Investments Limited контролює бізнесмен Олександр Спектор. Цей факт "НВ Бізнес" підтвердили в оточенні бізнесмена. У повідомленні АМКУ кажуть, що Wayford Investments Limited сконцентрувала понад 50% голосів у інший кіпрській компанії Bitrex Limited, яка володіє земельними ділянками, парком розваг "Галактика" і здає нерухомість в оренду.

Компанія Bitrex Limited, говориться у повідомленні АМКУ, разом зі шведською компанією Stadsis AB контролюють Northwalk AB. Stadsis AB володіє 100% часткою у київському ТРЦ Mandarin Plaza девелопера Вагіфа Алієва. Глава наглядової ради компанії Олександр Черницький відмовився від коментаря для "НВ Бізнес".

Після завершення угоди, яку експерти оцінюють у $ 70-80 млн, структури Спектора отримають контроль над розважальними центрами "Галактика" (у ТРЦ Blockbuster Mall і Lavina Mall) і декількома земельними ділянками.

Кілька років тому Вагіф Алієв оголосив про плани побудувати у Києві 10 мегамолл. Реалізувати поки вдалося лише два проекти - Lavina Mall і Blockbuster Mall. Будівництво інших об'єктів зупинили. Пріоритетним для Вагіфа Алієва є запуск ТРЦ Ocean Mall, який розташований по сусідству з популярним торговим центром Ocean Plaza. Кошти на його добудову знайшли і роботи набирають ходу, - розповів НВ Бізнес директор торгової мережі, який попросив не називати його імені.

«Іноземні інвестори, зокрема з арабських країн, зацікавилися ТРЦ Lavina Mall. Алієв озвучив його вартість - $ 400 млн. Якщо покупці погодяться на таку ціну, цей об'єкт стане найдорожчим з проданих на українському ринку об'єктів торгової нерухомості і обійде за ціною ТРЦ Ocean Plaza », - говорить інвестиційний банкір, який попросив не називати його імені. Алієв неодноразово говорив про те, що готовий продавати готові об'єкти, а отримані кошти інвестувати у нові будівництва. Виняток становить тільки ТЦ Мандарин Плаза, який не продаватимуть.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.