З 1 липня українські підприємці зможуть відправляти посилки в ЄС за спрощеною процедурою

02.07.2021
2937

Фото: Depositphotos

З 1 липня 2021 великі світові торгові платформи можуть виступати податковим агентом продавців. Підприємці, в тому числі з України, отримають спрощений режим доставки посилок в країни ЄС. Про це повідомляє НВ Бізнес, з посиланням на повідомлення "Укрпошти".


 

Нові правила стосуються насамперед оподаткування товарів, що відправляються в посилках для фізосіб. Це істотно спростить процедуру оформлення відправлень до країн ЄС. За умови правильного оформлення відправлення, час проходження митного контролю скоротиться, повідомили в "Укрпошті".

Ключові маркетплейси, такі як Etsy, eBay, Wish, Amazon і інші будуть самостійно нараховувати ПДВ на проданий товар, який відправляється у Європу, і безпосередньо розраховуватися з податковими органами країн доставки.

Для українських підприємців це означає, що всі посилки у напрямку Європи по товарах вартістю до 150 EUR, які пройдуть правильне оформлення в особистому кабінеті "Укрпошти", будуть швидко доставлятися і автоматично проходити митницю. Розмитнення посилки, оформленої за новими правилами, займе кілька секунд, говориться в повідомленні компанії.

Як правильно оформити відправлення

Щоб правильно оформити відправлення в особистому кабінеті Укрпошти, згідно з новими правилами, потрібно:

  • У митній декларації поштового зразка в особистому кабінеті Укрпошти потрібно ввести податковий код торгової платформи (номер з 12 цифр, який присвоюється після здійснення покупки), вказавши «Sold on _____- marketplace. VAT has been paid. IOSS number: ____ »в Особистому кабінеті у поле« Інформація для митниць країн ЄС »;
  • Ввести код товару, який відповідає міжнародній базі товарних кодів (коди товарів можна знайти у відкритому доступі в інтернеті);

Вказати валюту (євро) і країну походження (для товарів вироблених в Україні вказати Україну).

При оформленні у такий спосіб не буде нараховано ніяких додаткових сервісних зборів ні з боку митниці, ні з боку приймаючої сторони. Але якщо посилки будуть оформлені не за наведеним алгоритмом, або вартість товару перевищує 150 євро, з відправника стягуються додаткові сервісні збори з боку пошт ЄС.

Джерела: Новое времяAIN

Фото: Depositphotos

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.