Повна заборона на торгівлю. Президент ввів санкції проти роздрібної мережі Sportmaster

21.02.2021
6506

Фото: dnepr.karavan.com.ua

20 лютого 2021 року на сайті президента України було опубліковано указ №64 / 2021 про застосування санкцій. Під заборону на роботу, в тому числі, потрапила роздрібна мережа Sportmaster. Компанії забороняється торгувати на території України протягом трьох років


 

 Економічні санкції були введені проти компанії, зареєстрованої в Сінгапурі Sportmaster Operations Pte. Ltd. (укр .: "Спортмастер Оперейшнз ПТЕ. Лтд") терміном на три роки.

Список санкцій:

  1. Повна заборона торгових операцій.
  2. Повна заборона на транзит ресурсів, польоти і перевезення на території України.
  3. Запобігання виведенню капіталів за кордон.
  4. Заборона на ввезення продукції сінгапурської компанії Sportmaster Operations Pte. Ltd самою фірмою або через іноземних посередників.
  5. За даними Єдиного держреєстру юросіб засновниками ТОВ "Спортмастер-Україна" є дві сінгапурські компанії: Sportmaster Operations Pte. Ltd (з часткою 99%) і Sport & Fashion Management Pte. Ltd (з часткою в 1%).

На території України компанія розвиває роздрібну мережу Sportmaster, а також продає франшизи на магазини Columbia, Weekender, Sportlandia. Компанія є офіційним дистриб'ютором брендів Columbia, Skechers, CAT, Merrell, Molten, O'Neill, Protest, Roces, Speedo, UVEX, Volkl, і інших. За даними офіційного сайту під маркою Sportmaster на території України працює 30 магазинів, а загальне число дилерських і франчайзингових магазинів складає більше 150.

Перший магазин в Україні був відкритий в 2001 році. На офіційному сайті sportmaster.ua йдеться, що компанія була заснована братами Миколою та Володимиром Фартушняк, уродженцями Кривого Рогу.

Як випливає зі статті в російському Forbes засновників «Спортмайстера» звела навчання в Московському фізико-технічному інституті. Брати Володимир і Микола Фартушняк, які навчалися в кінці 1980-х на факультеті аеромеханіки і літальної техніки, познайомилися з Дмитром Дойхеном і його приятелем Олександром Михальський в гуртожитку.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.