Бітрікс24 стане недоступним українським користувачам з 1 червня

03.05.2023
2766

Хмарний сервіс «Бітрікс24» стане недоступним для українських користувачів з 1 червня, повідомляє GigaCloud та колишній керівник українського офісу «Бітрікс» Дмитро Суслов. Компанії, які використовують CRM-систему, отримали повідомлення, що доступ до порталу буде неможливим, а дані – повністю видалені. Про це пише Forbes.ua


Коробкова версія системи працюватиме у режимі обмеженої ліцензії з 1 червня, а низка функціональних можливостей стануть недоступними.  Сайт «Бітріксу» наразі працює, але жодних контактів на ньому немає, за словами колишнього директора Дмитра Суслова, в офісі зараз де-факто нікого немає. 

 «За останній тиждень ми отримали на 485% більше запитів на міграцію з російського софту на кшталт «1С» та «Бітрікс24», ніж місяцем раніше», – повідомив керівник департаменту клієнтських і партнерських продажів GigaCloud Любомир Дорошенко.  Суслов, який зараз робить власну CRM Uspacy, теж підтвердив, що до них почалася міграція. «Партнери, які зацікавлені у збереженні даних своїх клієнтів, почали активно пропонувати міграцію. Кількість запитів збільшилася в десятки разів», – повідомив він.


 

Також читайте: Як e-commerce мігрувати з російської CRM. Чек-лист від Дмитра Карпенко, СЕО 3.14 Agency


 

За даними хмарного оператора GigaCloud, понад 80 000 осіб із понад 10 000 українських компаній використовують CRM-систему «Бітрікс24». 

Альтернативами можуть стати такі CRM-системи, як Pipedrive, NetHunt, Zoho, Creatio, Odoo, KeyCRM, KeepinCRM тощо.

«Бітрікс24» працює в Україні з 2008 року. Найпопулярніший продукт – однойменна СRM-система, якою у 2020 році користувалися 30% українських компаній. Її розробник – російська «1С-Бітрікс».

15 квітня 2023-го президент Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішень РНБО, що передбачає санкції на 10 років щодо 351 фізособи та 254 юросіб, зокрема й «Бітрікс24».

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.