"Фокстрот" під’єднав оплату у криптовалюті через Whitepay

05.04.2023
3215

Фото: pexels

 

Ритейлер техніки  та електроніки "Фокстрот" додав можливість оплачувати товари криптовалютою через Whitepay. Сервіс бере на себе опрацювання платежів та забезпечує клієнтську підтримку. Такі зміни дозволять покупцям не витрачати час на конвертацію активів та транзакції з гаманця на банківську картку. Це актуально, враховуючи розпорядження НБУ, згідно з яким операції з криптовалютою віднесли до високоризикових


 

Клієнти можуть купити будь-який товар в офлайн магазинах "Фокстрот" або на сайті foxtrot.ua за криптовалюту, використовуючи для цього сервіс Whitepay. 

Безпека процесу оплати контролюється Whitepay, а покупці мають можливість уникнути зайвих комісій за додаткові транзакції. Наразі сервіс пропонує 130 видів активів, цей список зростає.

"Фокстрот "почав тестування та інтеграцію платіжних сервісів із використанням технологій блокчейн-систем у травні 2022 року. Тоді інтеграцію "Фокстрот" забезпечував Binance Pay, що належить найбільшій криптобіржі Binance. Останнім часом Binance переживає нелегкі часи. Американський регулятор подав на неї до суду, менеджмент упіймали на брехні про роботу в Китаї, а аналітики з'ясували, що біржа проводить донати на російську армію. 

2 березня, усі криптобіржі в Україні Binance, Kuna та Whitebit, призупинили виведення коштів на банківські картки та інші платіжні сервіси по всій країні. Відповідно до жорстких рекомендацій НБУ банки перестали обробляти high-risk транзакції, до яких належать операції, пов'язані з гемблінгом, беттингом та криптовалютами.

Наразі з технічних причин  опція оплати через Binance Pay недоступна, але партнери активно працюють над її відновленням, тому підключення ще одного партнера Whitepay – це розширення можливостей оплати для користувачів цифровими активами, повідомили в прес-службі "Фокстрот".

Нагадаємо, за даними опитування криптобіржі Exmo.сom понад шість мільйонів українців володіють  віртуальними валютами.

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.