Супермаркети Amazon Go з'являться у передмісті деяких міст у США

26.01.2022
1776

Фото: The Guardian/ Elaine Thompson/AP

Amazon продовжує розширення мережі магазинів без кас. Компанія впроваджує свою технологію Just Walk Out у новий формат магазинів, орієнтованих на передмістя, повідомляє The Verge. Нові магазини використовуватимуть бренд Amazon Go, але нові точки будуть розташовані за межами міст. Вони продаватимуть продукти харчування, закуски, алкоголь та предмети першої необхідності.


Як і в інших магазинах з технологією Just Walk Out, клієнти зможуть заходити у магазин, забирати товари, а потім виходити без взаємодії з касиром або окремої каси.

Точна дата відкриття першого з таких точок ще не оголошена, але за словами компанії, перша з них буде розташована у Мілл-Крік, штат Вашингтон. Його площа складатиме близько 570 кв.м. Мілл-Крік знаходиться приблизно у 30 км на північ від штаб-квартири Amazon у Сіетлі, де у 2018 році відкрився перший магазин Amazon Go. Надалі компанія має наміри запустити подібний формат у передмісті Лос-Анджелесу.

Зараз Amazon управляє десятками торгових точок під власним брендом, багато з яких за допомогою технології Just Walk Out. Окрім менших магазинів Amazon Go, компанія також має більші магазини Amazon Go Grocery та Amazon Fresh. За даними Business Insider, це розширення відбувається через те, що операційні витрати на технології роздрібної торгівлі Amazon впали на 96% з 2017 року.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.