Продуктовий ритейлер Aldi відкрив магазин без касирів у Лондоні, щоб конкурувати з Amazon

25.01.2022
1524

Фото: Aldi

Продуктова мережа Aldi відкрила двері свого першого в історії магазину без кас Aldi Shop&Go у лондонському районі Грінвіч. Про це повідомляє Charged Retail.


Нова локація дозволяє клієнтам просто покласти товари у сумку і вийти з магазину без необхідності сканувати товар або стояти у черзі на касі.

Щоб користуватися магазином, клієнти повинні завантажити додаток Aldi Shop&Go.

Після того, як клієнт покине магазин, з нього буде автоматично стягнуто плату за свій магазин за допомогою вибраного методу оплати, а квитанція буде надана у додатку.

Aldi використовує роздрібний технологічний бренд AiFi для цієї технології, яка дуже схожа на технологію Amazon Fresh Just Walk Out (JWO), яка була невід’ємною частиною її експансії у Великобританії.

Технологія AiFi використовує спеціально розташовані камери для виявлення того, що взяв з полиці клієнт.

Також у систему інтегрований алгоритм оцінки віку клієнта по обличчю: якщо покупець «на вигляд» молодший за 25 років, він не зможе придбати алкоголь.

Відвідувачі, які не мають можливості або бажання користуватись ШІ, можуть звернутися до співробітників магазину за допомогою.

Aldi has opened its first checkout-free store

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.