H&M готує до відкриття в Україні шість магазинів

04.10.2023
757

Фото: Shoes Report

Магазини H&M повернуться до роботи в Україні наприкінці листопада – початку грудня. Про це повідомляє NV Бізнес з посиланням на три джерела - директорів ТЦ та консультанта з комерційної нерухомості. За їхніми даними, мережа готова відкрити шість магазинів, які знаходяться в київських ТРЦ Retroville, Lavina Mall, Respublika Park, Dream Town, River Mall та у львівському Victoria Gardens.


До повномасштабного вторгнення мережа також управляла магазином в Одесі в ТРЦ Riviera та в Харкові в ТРЦ Nikolsky. Їх планують відкрити пізніше – у другу чергу. «H&M хотіли відкритись раніше, однак зіштовхнулись із дефіцитом персоналу, – говорить директор торгового центру, який попросив не називати його імені. – За півтора року простою частина співробітників звільнились, хтось пішов захищати Україну, хтось виїхав з України».

У пресслужбі H&M коментарі щодо відновлення роботи не надали.

H&M Group планує поступово відновлювати роботу магазинів в Україні з листопада. H&M Group перебуває в тісному діалозі з партнерами та представниками влади і вже здійснює підготовку до повторного відкриття більшості магазинів, де це можливо, – розповідав ритейлер. «Після тривалих обговорень із глобальними та місцевими зацікавленими сторонами ми готові розпочати процес повторного відкриття більшості наших магазинів», – повідомив регіональний менеджер регіону Східна Європа Мемет Арісой.

H&M заснована 1947-го у Швеції. Крім бренда H&M, компанії належать марки COS, Monki, Other Stories, Weekday, ARKET та Afound, а також мережа магазинів товарів для дому H&M Home. В Україні компанія відкрила перший магазин у 2018 році у Києві. За наступні три роки в столиці, Харкові, Одесі та Львові ритейлер відкрив ще близько десятка торговельних точок.

У 2022 році H&M мала намір запустити в Україні інтернет-магазин.

Компанія зупинила продажі в Росії на початку березня через війну в Україні. В липні 2022 року H&M заявила про повний вихід з російського ринку.

У вересні компанія повідомила Forbes, що її магазини в Україні залишаються закритими до подальшого повідомлення, ритейлер продовжує виплату зарплат своїм українським працівникам.

За матеріалом Forbes.ua

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.