H&M має намір запустити онлайн-магазин в Україні вже цього року

01.02.2022
2246

Фото: Vogue UA

Шведський ритейлер H&M в останньому звіті повідомив про наміри запустити онлайн-магазин у декількох країнах, зокрема, в Україні. Запуск відбудеться у 2022 році. Retailers звернувся до представництва компанії в Україні, де виданню підтвердили їхні наміри щодо запуску. «Ми активно працюємо над проєктом. Наразі більше деталей не можу дати», — повідомила PR&Marketing manager H&M в Україні Ольга Олійник.


Окрім України, онлайн-магазин запрацює у Білорусі, Колумбії, Казахстані та Перу. Крім того, у 2022 році H&M планує вийти на шість нових ринків: перші магазини відкриються в Еквадорі, Косові та Північній Македонії, а також через франшизу у Коста-Ріці, Гватемалі та Камбоджі. Також, за даними звіту, компанія очікує, що за період з 1 грудня 2021 року по 31 січня 2022 року її продажі зростуть на 20% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, на який негативно вплинула остання хвиля пандемії та її наслідки на багатьох великих ринках групи.

H&M залишався одним з небагатьох зарубіжних ритейлерів, які досі не мають присутності в онлайні в Україні. Так, головний конкурент шведів, іспанський Inditex, запустив онлайн-магазин свого бренду Zara восени 2019 року. Згодом, можливість замовляти одяг з'явилась і в інших магазинах, які належать Inditex: Pull&Bear, Stradivarius, Oysho та Bershka. В Україні декілька років свої онлайн-магазини також активно розвивають турецький LC Waikiki та польська LPP Group. Нещодавно запустилися онлайн-магазини спортивних ритейлерів — Puma та Adidas.

  • "Мода і стиль" входить у трійку найпопулярніших категорій, які цікавили українців у 2021 році за даними OLX. Крім того, за останні роки сума витрачених українцями грошей в інтернеті зросла у шість разів – з 425 млн грн до понад 2,7 млрд грн.
  • Нагадаємо, H&M почав працювати в Україні у 2018 році, відкривши перший магазин у ТРЦ Lavina Mall (Київ). У 2021 році ритейлер відкрив перші магазини у Харкові, Одесі та Львові. Зараз в Україні працює 9 магазинів ритейлера.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.