SPORT CITY розвиває мережу магазинів попри війну

26.07.2023
791
PR матеріал

Останні 1,5 року стали надзвичайно важкими для українського рітейлу – повномасштабне вторгнення росії принесло руйнування, величезні збитки, а також привело до закриття багатьох магазинів і торгових точок.


Мультибрендовий рітейлер товарів для спорту та активного відпочинку SPORT CITY не став виключенням. Проте, попри війну, компанія вистояла. Більше того, продовжує розвивати мережу магазинів в Україні.  

Так, у першому півріччі 2023 року SPORT CITY відкрив шість нових та один відновлений магазин спортивного одягу та взуття. Загальна площа відкритих магазинів склала 3,5 тис. кв.м. Кількість нових робочих місць – 80.    

Зокрема, компанія відкрила два нових магазини у Києві (ТРЦ «Аладдін» та River Mall) і по одному у Вінниці (ТРЦ Sky Park), Хмельницькому (ТРЦ «Оазис»), Тернополі (ТРЦ «Подоляни») та Одесі (ТРЦ «Рів'єра»). Крім того, рітейлер відновив роботу магазину у Харкові в ТРЦ «Французький бульвар». 

Загалом з початку повномасштабного вторгнення росії мережа поповнилася дев’ятьма магазинами. У 2022 році були також відкриті новий магазин у ТРЦ «Гермес» у Білій Церкві та окремий магазин у Кам'янець-Подільську. 

Водночас, сім магазинів групи нині залишаються на окупованих територіях на півдні України. Також поки не працюють магазини у Херсоні, Миколаєві та Краматорську. 

«Після повномасштабного вторгнення росії  фактично було втрачено 12 магазинів SPORT CITY. Біля 3,5 тис. кв.м торгових площ наразі окуповані або зруйновані росіянами. За попередніми розрахунками сума збитків, яких зазнала мережа, досягає майже 120 млн грн», – повідомив Олександр Мисонець, операційний директор мережі SPORT CITY. 

Проте, не дивлячись на втрати, мережа SPORT CITY продовжує розвиватись. Так, до кінця 2023 року рітейлер запланував відкриття нового магазину у ТРЦ «Велес» в Івано-Франківську та окремих магазинів у Лубнах та Павлограді. Крім того, відновлять свою роботу магазини у Миколаєві (ТРЦ «СітіЦентр»). Загальна площа відкритих магазинів складе біля 2,3 тис. кв.м.

«Наше вміння швидко і рішуче діяти, приймати нестандартні рішення, а також такі вжиті нами заходи, як зміна логістики, перенесення складів, відкриття нових локацій, посилення маркетингових зусиль та впровадження нових стратегій сприяли збереженню та росту мережі SPORT CITY навіть у воєнний період. Ми залишаємось віддані нашому бізнесу та країні і пишаємось тим, що можемо приносити користь нашій економіці, допомагати співвітчизникам у складний час та працювати заради перемоги України», – зазначив Олександр Мисонець.

SPORT CITY входить до ТОП-7 рітейлерів України на ринку товарів для спорту й активного відпочинку та ТОП-3 національних мереж спортивних магазинів одягу та взуття. 

Станом на липень 2023 року мережа налічує 31 магазин, в яких представлені понад 20 брендів спортивного одягу та взуття. В мережі працює біля 300 співробітників.

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.