Мережа Eldorado скоротилася зі 129 магазинів до 95

02.03.2023
867
Мережа Eldorado скоротилася зі 129 магазинів до 95

Фото: eldorado

За рік великої війни мережа техніки та електроніки Eldorado.ua скоротилася на третину, був знищений один із центральних складів, про це розповіла генеральна директорка Eldorado.ua Віра Вітинська в інтерв'ю RAU


 

 Внаслідок воєнних дій знищено один із центральних складів, постраждали активи, що знаходились в магазинах у Маріуполі, Херсоні, Бучі, Мелітополі, Ірпені, Новій Каховці, Харкові, Бердянську, Броварах та Києві. Мережа скоротилася зі 129 магазинів до війни до 95. 6 магазинів зруйновано, 3 – під тимчасовою окупацією, 25 – закриті чи заморожені через зміну споживчого попиту, зниження трафіку, вимушену міграцію та з міркувань зниження витрат на утримання торгових приміщень, логістику та готовий до роботи персонал.

 Після 24 лютого компанія відкрила три нових магазини: у Чернівцях, Білій Церкві та Червонограді. Крім того, оновили формат магазину в Умані. У червні-липні відремонтували та повернули магазини у Бучі та Ірпені. У січні 2023-го першим серед великих ритейлерів Eldorado.ua відновив роботу магазину площею понад 1000. кв. м у київському ТРЦ Retroville, який було вщент зруйновано під час обстрілу в березні. Як тільки дозволить безпекова ситуація, компанія планує повернутися і в Херсон, і в інші звільнені міста. 

 Реалії воєнного часу: порушені та розірвані ланцюги постачання, зміна шляхів ЗЕД, різка та швидка зміна складських умов, складнощі із закупівлею товарів, ускладнення логістичних операцій, зростання цін на послуги перевізників. Блокування українських портів та навантаження на європейські значно вплинуло на терміни доставки і на її собівартість. Склад у Броварському районі зазнав пошкоджень у березні, тому вцілілі залишки товару на захід до нових складів, які були відкриті у Тернополі, Львові та Івано-Франківську. У липні відкрили новий склад built-to-suit у Броварах площею 24 000 кв. м.

Допомога в техніці та електроніці силам оборони України, у тому числі за участі профільних фондів становить понад 10 млн грн. У перші дні компанія допомагала релокуватися, надавала організаційну, моральну та матеріальну підтримку своїм співробітникам. Адресна допомога становила 2 млн грн. В компанії нікого не скоротили. "Понад 3000 працівників – наш головний актив для відновлення та відбудови, — розповіла Віра Вітинська. — Наші 176 працівників, які захищають країну, продовжують отримувати регулярну допомогу від компанії. Крім того, надаємо підтримку після поранення. Загальна сума такої допомоги – понад 10 млн грн". 

60% магазинів мережі Eldorado.ua є енергонезалежними, частина – стали «пунктами незламності» для клієнтів. 

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.