Благодійний ритейл дайджест. Огляд соціальних ініціатив за травень 2023

08.06.2023
1407

Пропонуємо вам щомісячний огляд соціальних ініціатив від українського ритейлу. Інформацію про ваші соціальні ініціативи, будь ласка, присилайте на пошту редакції info@retailers.ua


 

 

Мережа оптик “Люксоптика” пожертвувала 10 млн гривень для ВПО Дніпропетровської області

Компанія “Люксоптика”, що володіє мережею оптик по всій території України, в рамках реалізації проєктів корпоративної соціальної відповідальності пожертвувало 10 млн гривень для закупівлі гуманітарних наборів для багатодітних родин та людей з інвалідністю, що були евакуйовані з зони бойових дій та знайшли тимчасовий прихисток у Новомосковському та Нікопольському районах Дніпропетровської області.

Благодійна пожертва зробила можливим надання життєво необхідної підтримки понад 10000 внутрішньо переміщених осіб. Було закуплено 183 тисячі одиниць товарів для формування пакунків з продуктами харчування та побутовою хімією.  Питання логістики, розподілу та видачі допомоги взяв на себе Фонд Віктора Пінчука.

Eldorado.ua стала партнером кампанії з платіжної безпеки #ШахрайГудбай, яку проводить Нацбанк та Кіберполіція

Національний банк України з 3 травня 2023 року розпочав Всеукраїнську інформаційну кампанію з платіжної безпеки #ШахрайГудбай. Вона стане продовженням першої подібної кампанії, що успішно пройшла у 2020 році. 

Її мета – поліпшити обізнаність громадян та нагадати їм про основні правила безпеки під час безготівкових розрахунків, особливо в мережі Інтернет. Під час повномасштабної війни платіжне шахрайство не зникло, навпаки спостерігалося збільшення проявів кібершахрайства та кіберзлочинності. Найпопулярнішим методом шахрайства з платіжними картками в Україні, як і у світі, традиційно залишається соціальна інженерія.

Сума збитків банків, торговців, клієнтів від незаконних дій з платіжними картками за минулий рік становила понад 481 млн гривень. Це на 46% більше ніж у довоєнному 2021 році. Кількість незаконних дій з платіжними картками, за якими були понесені збитки, зросла на 8%. У 2022 році сума середня сума однієї незаконної операції становила близько 2 200 гривень, що на третину більше ніж у 2021 році (у 2021 році – 1 600 гривень)

Під час кампанії Національний банк спільно з партнерами буде нагадувати громадянам про прості базові правила платіжної безпеки. Із основних правил – це:

● необхідно тримати в секреті смс-коди від банків та мобільних операторів, три цифри на звороті картки (CVV-код), логіни та паролі від інтернет- банкінгу;

● перш ніж ввести в будь-яку форму дані своєї платіжної картки або паролі до інтернет-банкінгу, необхідно перевірити URL-адресу необхідного ресурсу, адже будь-які відмінності можуть свідчити про те, що користувач опинився на фішинговому сайті.

 

Доброгривня для хвостатиків: VARUS з Happy Paw запустив благодійну акцію на підтримку безпритульних евакуйованих тварин

 

 

 Більшість притулків переповнені й гостро потребують підтримки. Щоб допомогти пухнастикам, які не мають родини, VARUS та фонд Happy Paw розпочинають благодійну акцію «Доброгривня для хвостатиків».

Гостей супермаркету запрошують придбати корм для собак та котів торгових марок Purina ONE, Whiskas та Brit. З кожної такої покупки 1 гривня буде йти на допомогу притулкам-партнерам фонду Happy Paw. Товари, що беруть участь в акції, будуть виділені на полицях магазинів спеціальними підцінниками. Також переглянути весь перелік акційних позицій ви можете на офіційному сайті VARUS.

 Благодійна акція «Доброгривня для хвостатиків» триватиме з 18 травня до 21 червня 2023 року в усіх супермаркетах мережі VARUS. З детальними умовами акції та офіційними правилами можна ознайомитись на сайті VARUS.

«Допомагати безпритульним тваринам, які мають такий важкий досвід, пов'язаний із евакуацією — наша соціальна місія, адже вони не можуть піклуватися про себе самостійно. Команда VARUS регулярно підтримує благодійні ініціативи. Цього разу спільно з фондом Happy Paw ми проводимо акцію «Доброгривня для хвостатиків». У всіх наших клієнтів є можливість долучитись до доброї справи, допомогти тваринам, які наразі знаходиться в притулках і так потребують нашої підтримки», — розповідає в.о. директора з маркетингу мережі VARUS Анна Луганська.

 

Компанія METRO Україна встановила автоматичні зовнішні дефібрилятори (АЗД) у всіх працюючих торгових центрах мережі.

Сучасне обладнання значно полегшить порятунок життя людей у надзвичайних ситуаціях. До прибуття медичної бригади дефібрилятори зможуть використовувати навіть люди з мінімальною підготовкою. Проєкт зі встановлення АЗД розпочали у 2020 році з турботою про безпеку клієнтів та співробітників.

Серцево-судинні хвороби щороку стають найпоширенішою причиною смерті в Україні. Через серцеві напади більшість людей помирають, навіть не доїхавши до лікарні. У таких ситуаціях час має вирішальне значення, адже, за даними МОЗ, допомога, надана протягом перших чотирьох хвилин, збільшує ймовірність виживання на 30%.

Розташування автоматичних дефібриляторів у громадських місцях і швидкий доступ до них допоможе врятувати життя людини до прибуття медиків. Прилад легкий у використанні, адже сам зчитує серцевий ритм пацієнта і надає голосові вказівки.

АЗД тепер доступні в торгових центрах мережі в Києві, Дніпрі, Одесі, Харкові, Львові, Кривому Розі, Полтаві, Вінниці, Запоріжжі, Чернівцях, Миколаєві, Рівному, Івано-Франківську, Житомирі, Тернополі, Луцьку та Чернігові. У травні 2023 року в усіх відчинених торгових центрах METRO понад 350 співробітників пройшли тренінги з першої домедичної допомоги та використання дефібриляторів.

 

 


 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.