AIN: Rocket закриває свій сервіс на європейських ринках. Причина – відсутність належного обсягу інвестицій

23.02.2022
4929

Фото: Rocket

Українська foodtech-компанія Rocket згортає діяльність у країнах ЄС, повідомляє AIN. Основною причиною стала відсутність належного обсягу інвестицій, що робить неможливим подальший розвиток бізнесу у європейських країнах.


До цього моменту Rocket запускалась у містах Нідерландів, Франції, Португалії, Іспанії, Угорщини та на Кіпрі. 

«Нам прикро повідомляти про зупинку діяльності у Європі. Бренд Rocket створила чудова команда, яка змогла вивести продукт у ТОП-7 найбільш завантажуваних застосунків для доставки їжі у Європі, побудувати якісні відносини з партнерами, кур’єрами та клієнтами. Ми створювали проєкт родом з України, який може бути успішним не лише у нашій країні, але й на ринках ЄС і показати, що в Україні вміють робити класні проєкти. Сьогодні ми робимо все можливе, щоб зберегти бізнес в Україні і продовжити розвиток», – коментують кофаундери Rocket Олексій Юхимчук та Станіслав Дмитрик.

В Україні сервіс продовжить працювати. Кофаундери компанії продовжать пошуки інвестора, щоб зберегти українську частину бізнесу. 

Для збереження бізнесу в Україні компанія пішла на кілька кроків:

  • мінімізує витрати;
  • оптимізує розміри команд;
  • скасовує послугу нічної доставки.

Вартість доставки залишається на попередньому рівні.

//Оновлено: cпівзасновник Олексій Юхимчук зробив пост на своєму Facebook. «Сьогодні хочемо поділитися сумною для нас новиною – Rocket зупиняється у всіх європейських країнах. З сьогоднішнього дня залишається лише Україна. Це пов'язано з різними обставинами, одна з яких нам не вдалося знайти міжнародного інвестора», — написав він, зазначивши, що наразі ведуться переговори з потенційними інвесторами/партнерами та українськими стратегами//.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2021-на початку січня 2022 року в Rocket пройшла хвиля скорочень: у компанії звільнили близько 50 чоловік з української команди.  Фінансові проблеми у Rocket збіглися з арештом ексінвестора компанії Тимура Рохліна через обвинувачення у фінансових махінаціях. Зараз його відпустили під заставу, а розслідування триває. 

Засновники Rocket Станіслав Дмитрик та Олексій Юхимчук коментують, що Тимур Рохлін до компанії ніякого відношення не має — у них є тільки акціонер Ігор Рохлін. Вони додали, що “такі новини в інформаційному просторі можуть мати негативний вплив на спілкування з фондами".

У пресслужбі Rocket Retailers коментували, що через зменшення фінансування та зміни ринку у них виникла потреба у зміні фінансових планів та у пошуку додаткових інвестицій. Зокрема, через це компанія вирішила призупинити відкриття нових дарк кітчен та dark store — його запуск перенесли на невизначений термін. Також на паузі опинився проект по відкриттю фудхолів. Щодо того, чи виплачує компанія заробітну плату у повному розмірі та без затримок своїм звільненим співробітникам, у Rocket по суті питання не відповіли.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.