В Ізраїлі заарештували ексспіввласника сервісу Rocket Тимура Рохліна

08.02.2022
1553

Фото: 0629.com.ua

Наприкінці минулого року в Ізраїлі на вимогу німецьких правоохоронців затримали двох осіб, одним з них виявився ексспіввласник компанії Rocket Тимур Рохлін. Про це повідомляє dev.ua з посиланням на інформацію ізраїльського видання Posta від 23 грудня 2021 року.


Зазначається, що у запиті на екстрадицію йшла мова про те, що організація керувала низкою вебсайтів, які представляла як інвестиційні платформи. З 2018 по 2020 рік у болгарському місті Софія та сербському місті Белград працювали кол-центри, оператори яких начебто обманом переконували клієнтів вкладати гроші у ці інвестиційні платформи. Загальну сума завданих інвесторам збитків оцінюється у 8 млн EUR. 

У Posta з посиланням на запит по екстрадиції Тимура Рохліна називають «одним з ймовірних організаторів цієї схеми». Його затримали, коли він планував вилетіти з Ізраїлю до Києва нібито через розслідування, яке також проводять українські правоохоронні органи. За даними DOU, 8 лютого має відбутися судове засідання.

Із арештом Рохліна збіглися й фінансові проблеми у роботі сервісу Rocket. Так, минулого тижня стало відомо, що у сервісі доставки Rocket відбуваються масові звільнення через брак інвестицій. Скорочення розпочалися у грудні 2021 року і продовжилися у січні 2022 року.

На запитання Forbes щодо ситуації із арештом, засновники Rocket Олексій Юхимчук  та Станіслав Дмитрик дали спільну відповідь: «Тимур Рохлін до нас ніякого відношення немає, у нас акціонер Ігор Рохлін. Але такі новини в інформаційному просторі можуть мати негативний вплив на спілкування з фондами». 

За інформацією Forbes, Тимур Рохлін придбав контрольний пакет стартапу у 2019-му. Згідно з даними Opendatabot, його видалили із списку бенефіціарів української юридичної особи Rocket у квітні 2020 року. Після цього єдиним контролюючим власником через кіпрську компанію став його батько Ігор Рохлін. 

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.