Фонд BeeVentures, який інвестував у сервіс доставки їжі Rocket призупинив діяльність: в чому причина

14.02.2022
1451

Фото: ITC.ua

Фонд BeeVentures, який інвестував у сервіс доставки їжі Rocket, згорнув діяльність через рік роботи. У AIN зазначають, що причина, в головному інвесторі фонду Тимурі Рохліні, чиї кошти фактично й інвестували.


Повідомляється, що сервіс доставки їжі Rocket був першою закритою інвестицією фонду. Зважаючи на те, що у Rocket не було зміни співвласників, можна припустити, що саме Тимур Рохлін і був тим, чиї гроші інвестували через BeeVentures.  Ще однією з інвестицій BeeVentures — коворкінг BeeWorking. Нерухомість, у якій знаходиться приміщення, належить Тимуру Рохліну. 

Згодом через фонд також інвестували у мережу dark kitchen під назвою Cloud Kitchens та сервіс RetargetApp, що недавно змінив назву. 

Також зазначається, що згодом через фонд BeeVentures інвестували у мережу dark kitchen під назвою Cloud Kitchens та стартап у сфері онлайн-реклами, який нещодавно змінив назву на Adwisely.

Що трапилося з фондом 

За даними видання, у середині 2021 року фонд покинула майже вся команда, зокрема керуючий партнер.

«Коли фонд залишає GP — це супердивно. Але ще більше питань постає, коли на його місце не ставлять нікого нового», — каже анонімний співрозмовник.

З літа 2021 року фонд не зробив жодної інвестиції, а його сайт припинив працювати. Стартапи, в які інвестував BeeVentures, нічого не знають про зупинення роботи фонду.

У виданні зазначають, що скоріше за все, причиною цього став арешт Тимура Рохліна, якого у грудні 2021 року затримали ізраїльські правоохоронці. Ініціатором розслідування стала влада Німеччини, яка звинувачує ексінвестора Rocket у шахрайських діях в рамках злочинної організації.

З початком розслідування у Німеччині, фонд BeeVentures припинив роботу. Арешт також спричинив скорочення фінансування служби доставки Rocket. Тепер сервіс на самоокупності та шукає фінансування. 

Аркадій Вершебенюк дав кілька коротких тез для AIN.UA у письмовому вигляді:

  • Йому не відомо, чи веде фонд діяльність, але скоріш за все — ні.

  • Чи була у фонду нова команда після нього — йому невідомо.

  • З фонду Вершебенюк пішов, оскільки було прийнято рішення призупинити інвестиції. Причини не називаються.

  • Називати інвестора BeeVentures Вершебенюк не став.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.