Суд прибрав Корбана з переліку співвласників юрособи “Цитрусу”

26.01.2022
1225

Фото: ITC.ua

За рішенням суду, бізнесмена Геннадія Корбана прибрали з числа співвласників юрособи “Цитрусу”. Про це ритейлер повідомив у дописі у Facebook, з посиланням на рішення суду та дані Єдиного реєстру юридичних осіб.


Інформація про власників компанії повернулася до того стану, який був на початок 2021 року: “ЗТ-Інвестом” (група компаній “Цитрус”) порівну володіють Григорій Топал і Дмитро Зінченко. 

«Ми довели у суді першої та апеляційної інстанцій, що Корбан ніколи не мав і не має жодного відношення до жодної з компаній групи "Цитрус", а сьогодні це рішення було виконано»,— йдеться у дописі.

Передісторія

У березні 2021 року у компанії "Цитрус" змінилися власники. Якщо раніше вона на 50% належала співзасновнику Григорію Топалу та Дмитру Зінченку, то станом на 1 березня – 50% Зінченка відійшли українському бізнесменові Геннадію Корбану. Законність цієї угоди оскаржував другий співзасновник «Цитруса» – Григорій Топал.  

У жовтні 2021 суд визнав недійсною передачу 50% у “Цитрусі” Корбану, на що бізнесмен подав апеляцію (яку програв 22 грудня 2021 року). Цього ж місяця Господарський суд Одеської області зобов’язав ТОВ “Цетехно” виплатити борг у розмірі 991 млн грн. 

10 січня цього року стало відомо, що Господарський суд Києва заборонив ТОВ “ЗТ-Інвест” користуватися торговою маркою та доменним ім'ям компанії ( Citrus.ua). Таке рішення було ухвалено за позовом “Е-Тікетс Сервіс Україна”. Через це 12 січня перестав працювати сайт магазину "Цитрус", натомість  ритейлер запустив резервний сайт — citrus.com.ua, проте згодом його замінив. Наразі інтернет-магазин “Цитрус” працює лише за доменом ctrs.com.ua

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.