Walmart запускає свій фінтех-стартап

21.10.2021
2539

Фото: Business Insider

Найбільший американський рітейлер Walmart створить свій фінтех-стартап на чолі з колишніми топ-менеджерами Goldman Sachs, повідомляє The Wall Street Journal. Стартап стане спільним підприємством з венчурним фондом Ribbit Capital, але основним власником буде Walmart.


 

У якості одного з варіантів розглядається покупка стартапу необанка, проте підприємство не буде отримувати банківську ліцензію.

Як відзначає WSJ, Walmart протягом декількох десятиліть намагався наростити бізнес з надання фінансових послуг своїм клієнтам, проте цей напрямок поки займає малу частину у річному доході компанії. Фінансовий директор Walmart Бретт Біггс підтвердив, що компанія планує розширити перелік фінансових послуг. «Все, що ми будемо робити, буде направлено на розширення того, що ми вже робимо. Більш широке впровадження Walmart Pay - це безперечно те, що вписується в екосистему, яку ми намагаємося побудувати », - сказав він.

У вересні Walmart зайняв перше місце у рейтингу сімейних компаній світу, представленому консалтинговою компанією EY і швейцарським Університетом Санкт-Галлена. Виручка компанії оцінюється у $559,1 млрд. Другий рядок рейтингу зайняв американський інвестфонд Berkshire Hathaway ($245,5 млрд), третю - італійська холдингова компанія EXOR ($145,3 млрд).

  • Нагадаємо, влітку 2021 року Fozzy Group спільно з "Банком Схід" запустили "Банк Власний Рахунок".

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.