Poster запустив сервіс для оплати по QR-коду, з можливістю створити меню, залишити чайові і відгуки

20.10.2021
3140

Фото: Poster

Компанія по автоматизації кафе і ресторанів Poster запустила сервіс, який дозволяє сплатити рахунок за QR-кодом, додати електронні чайові, відгуки, а також створити QR-меню закладу. Про це компанія повідомила у своєму Telegram-каналі «Реве та стогне ресторатор».


Що дає QR-код?

Заклади зможуть створити єдиний QR-код для меню, платежів, чайових і відгуків. Це дозволить знизити навантаження на офіціантів і підвищити оборотність столів, відзначають у компанії.

Усі відгуки із зазначенням номера столика відправляються закладу за допомогою Telegram-бота. Якщо гостю щось не сподобається, ресторатор відразу це побачить і зможе виправити ситуацію.

Чайові автоматично потрапляють на розрахунковий рахунок закладу.

Кожен гість може вибрати і сплатити тільки ті страви, які замовляв сам. Коли всі гості оплатили свої страви, чек автоматично закривається у системі обліку Poster.

Підключення та використання сервісу по оплаті, QR-меню, чайовим і відгукам безкоштовно для закладів. Ресторан платить тільки комісію за еквайринг 2% з суми кожного рахунку. Сервіс працює з будь-якими банківськими картами і рахунками гостя і ресторатора, немає необхідності заводити картку або встановлювати додаток конкретного банку.

Як працює оплата по QR-коду

  1. Гість сканує QR-код на столику закладу.

  2. Вибирає тільки свої страви або весь чек.

  3. Додає відсоток чайових.

  4. Оплачує в один дотик через Apple/Google Pay або карткою Visa/Mastercard.

  5. Залишає відгук про роботу закладу.

Весь процес займає 30 секунд.

Нові функції вже доступні закладам по всій Україні, серед перших клієнтів - «Кеди Мистецтвознавця», «Маньяна», «Голий шеф». За словами рестораторів, які тестують сервіс, новий спосіб оплати опинився дуже затребуваним у гостей: по ньому вже зараз проходить до 15% від загальної виручки закладу.

  • Раніше Monobank представив нову функцію безготівкового розрахунку у ресторанах Shake to Pay, яка дає змогу розрахуватися у ресторані без терміналу, офіціанта і паперового рахунку.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.