Після введення "червоної" зони виручка закладів у середньому знизилася на 34% за тиждень - дослідження Poster

26.10.2021
1915

Фото: Depositphotos

Виручка закладів громадського харчування, які з 18 жовтня почали працювати у "червоній" зоні (Дніпропетровська, Запорізька, Донецька та Одеська області), знизилася за тиждень у середньому на 34% порівняно з попереднім тижнем до посилення обмежень. Про це свідчать результати дослідження компанії з автоматизації кафе та ресторанів Poster.


Виручка закладів у областях, де не запроваджено "червону" зону, за цей період просіла менше — на 22%, йдеться у дослідженні.

Гості стали рідше відвідувати заклади у "червоній" зоні: кількість транзакцій на тижні з 18 по 24 жовтня впала на 30% порівняно з попереднім тижнем. У закладах в інших областях спад становив 17%.

Середній чек також показує негативну динаміку: у закладах у "червоній" зоні - спад на 28%, у решті областей - на 16%.

Дослідження Poster засноване на неперсоналізованих даних про продажі 7500 закладів громадського харчування України. Порівнювані періоди 18-24 жовтня та 11-17 жовтня 2021 року.

Фото: Depositphotos

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.