Amazon працює над холодильником з нейромережею. Вона буде стежити за продуктами, пропонувати покупки і рецепти

07.10.2021
1845

Фото: Image: Samsung, LG

Команда інженерів Amazon не менше двох років працює над проектом "розумного" холодильника, який зможе самостійно розпізнавати продукти, відслідковувати їх придатність і кількість, нагадувати про покупки, а також передбачати смаки власників та пропонувати рецепти. Про це пише Insider з посиланням на власні джерела в Amazon.


Власнику пристрою від Amazon не потрібно буде самостійно реєструвати продукти у системі або маркувати їх. Усередині холодильника встановлені відеокамери під керуванням нейромережі, яка вже працює у безкасових супермаркетах Amazon Go - там вона відстежує, які товари відвідувачі кладуть до кошиків. Таким чином, холодильник від Amazon може сам "розуміти", що лежить на його полицях.

Використовуючи цю інформацію, холодильник буде стежити за терміном придатності продуктів, повідомляти власника про закінчення терміну придатності, пропонувати рецепти з використанням цих продуктів і допомагати замовляти їх у магазинах Amazon Fresh і Whole Foods. Також пристрій зможе збирати статистику популярності товарів, передбачати смаки власника і радити йому відповідні продукти.

Amazon буде співпрацювати з одним з виробником побутової техніки та оснащувати його моделі власними технологіями. Компанія витрачає на розробку холодильника більше $50 млн на рік, але немає гарантій, що пристрій вийде на ринок. Якщо холодильник все ж надійде у продаж, то він напевно буде недешевим - проект націлений на домогосподарства з високими доходами.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.