Amazon збирається відстежувати рухи мишки на комп'ютерах співробітників для безпеки даних клієнтів

13.08.2021
2244

Фото: Pymnts.com

Amazon планує впровадити технологію для запобігання доступу шахраїв і хакерів до конфіденційних даних клієнтів, пише Vice з посиланням на внутрішній документ компанії. На основі цих даних компанія буде складати "профіль" співробітника, щоб переконатися, що комп'ютером управляє він, а не хакер.


 

За даними Vice, використовувати технологію від компанії з кібербезпеки BehavioSec погодилися команди з безпеки, фінансів та юриспруденції Amazon.

Система не буде стежити за тим, які сайти і додатки використовує співробітник, а також не контролюватиме робочі комунікації, повідомляє видання.

Крім того, у документі описані кілька успішних спроб зловмисників видати себе за співробітників служби підтримки Amazon. Так вони отримали доступ до конфіденційних даних користувачів.

  • Нагадаємо, Amazon у лютому почав встановлювати камери з ІІ у фургонах водіїв у програмі Partner Service Delivery. "Розумні" камери розраховані на те, щоб оцінювати роботу водіїв, їх "рейтинг безпеки". За допомогою пристроїв інтернет-гігант планує також визначати рівень зарплати.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.