Amazon буде оцінювати роботу співробітників за допомогою розумних камер

05.08.2021
2846

Фото: Nick Statt / The Verge

Amazon почав контролювати водіїв за допомогою ІІ. «Розумні» камери допоможуть компанії оцінити роботу водіїв, їх "рейтинг безпеки". За допомогою пристроїв інтернет-гігант планує також визначати рівень заробітної плати, пише Daily Mail, посилаючись на внутрішні документи компанії, які наводить The Information.


 

Amazon представила камери на базі ІІ у лютому цього року, про що вперше також повідомив The Information. Всередині автомобілів служби доставки знаходиться чотири розумні камери виробника Netradyne - одна з них розташована під дзеркалом заднього виду і спрямована прямо на водія.

Камери дозволяють компанії зареєструвати такі дії водіїв як проїзд на червоний сигнал світлофора, ігнорування знаку "Стоп!", перевищення швидкості та порушення дистанції між автомобілями. Також вони фіксують мову тіла і міміку водія, видаючи звуковий сигнал, якщо він позіхнув, подивився у телефон або почав розмову за кермом.

За кожне зафіксоване порушення ІІ знижує "рейтинг безпеки" водія, списуючи 1 бал. При цьому, за ігнорування знаку "Стоп!" і проїзд на червоний колір світлофора рейтинг працівника втрачає відразу 10 балів.

Щотижня водії отримують звіт про роботу, який показує, скільки порушень сталося на кожні 100 поїздок. У разі, якщо "рейтинг безпеки" високий - працівник може отримати премію, а через низький рейтинг він може втратити роботу.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.