Amazon Web Services і Мінцифри домовилися спільно розвивати хмарні технології в Україні

16.07.2021
2539

Фото: lavoz.com.ar

Українське Міністерство цифрової трансформації (Мінцифри) і компанія Amazon Web Services (AWS) підписали меморандум про прискорення цифрової трансформації та інновацій в Україні. Про це повідомляє AIN, з посиланням на відомство.


 

Нагадаємо, Amazon зареєстрував юридичну особу в Україні, але без намірів запускати свій e-commerce. Основна мета реєстрації - популяризація AWS (Amazon Web Services). Тепер американська компанія і Мінцифри співпрацюватимуть за такими напрямками:

  • Розвиток навичок роботи з хмарними технологіями, впровадження програм навчання і сертифікації за такими технологіями. У рамках програми українські навчальні заклади зможуть приєднатися до AWS Academy. Програма передбачає безкоштовні сервіси для студентів і викладачів.
  • Підтримка у стратегії Мінцифри з розвитку IT-інфраструктури та хмарних технологій. Такі програми як AWS Activate пропонують безкоштовні інструменти для розвитку бізнесу, ресурси AWS, навчальні програми та консультації.
  • Співпраця з модернізації IT-систем і політики Мінцифри стосовно хмарних технологій.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, розвиток хмарних технологій для України зараз є пріоритетним, оскільки допомагає знизити ризики корупції на закупівлі обладнання, зменшити бюджетні витрати і т.д.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.