Фінтех стартап Revolut залучив $800 млн. Один із засновників — українець

16.07.2021
2332

Фото: ecommerce-platforms

Британський фінтех-сервіс Revolut у рамках інвестиційного раунду серії Е залучив $800 млн. Оцінка компанії зросла до $ 33 млрд. Про це повідомляє TechCrunch.


Інвесторами у новому раунді виступили японський конгломерат SoftBank Vision Fund 2 і американський хедж-фонд Tiger Global Management.

У результаті Revolut став найдорожчим Фінтех-стартапом Великобританії, а його співзасновник, українець Влад Яценко — мілліардером. Крім того, Revolut також є одним з найбільших стартапів, що фінансуються приватними компаніями, не тільки у Європі, але і у світі.

Залучені кошти Revolut планує вкласти у розробку і розвиток продуктів і послуг, їх просування і міжнародну експансію з акцентом на зростанні у США та Індії.

Зараз у Revolut більше 16 млн клієнтів і більш 150 млн транзакцій у місяць.

  • Revolut — це британський фінтех-проект: банк без відділень, всі операції відбуваються через додаток на смартфоні. Сьогодні компанія пропонує десяток різних послуг, починаючи від банківських (фізична карта для оплати покупок / послуг та кешбек) до більш широких (трейдинг). Засновниками є вихідці з Росії та України — Микола Сторонський і Владислав Яценко.
  • Нагадаємо, нещодавно шведський стартап Klarna, що пропонує послугу "купи зараз — плати пізніше", став найдорожчим стартапом Європи: він залучив $639 млн з оцінкою $45,6 млрд.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.