Amazon почав продавати іншим рітейлерам свої технології для магазинів без кас

10.03.2020
3485

Фото: Retail-Loyalty

Онлайн-гігант Amazon запустив продаж технології для магазинів без кас іншим рітейлерам під назвою Just Walk Out, повідомляє Reuters з посиланням на компанію. У Amazon вже є кілька клієнтів. Однак їхні імена і умови співпраці компанія не розкриває.


 

 

Рітейлер відкрив свій перший магазин без кас Amazon Go у січні 2018 року. Зараз працює понад 20 таких магазинів. Щоб зайти в магазин, покупці повинні відкрити програму Amazon і відсканувати QR-код, приклавши смартфон до турнікету. Покупки можна відразу складати в сумку - система автоматично зараховує товар і списує його вартість з карти, прив'язаною до додатка. У квітні 2019 року компанія обіцяла ввести оплату готівкою в Amazon Go.

Amazon пропонує ритейлерам іншу систему для входу в магазин: покупці повинні будуть вставити в турнікет банківську карту. Всі товари вносяться у віртуальну корзину покупця, а рахунок виставляється по карті, вставленої в турнікет. Щоб отримати квитанцію, в магазині потрібно буде залишити свою електронну пошту - на неї буде приходити чек при кожній покупці у партнерів Amazon.

Технологія також включає хмарний сервіс Amazon Web Services, камери на стелі і датчики ваги на полицях. Їх можна буде встановити як в новий магазин, так і переобладнати старий. На турнікетах буде напис «Технологія Just Walk Out від Amazon», за інше оформлення магазину буде відповідати продавець.

Джерело: vc.ru

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.