Amazon обіцяє повністю оплатити навчання в університетах і коледжах своїм співробітникам. Однак обіцяної суми може бути недостатньо для повної оплати

13.09.2021
1951

Фото: The Intercept

Онлайн-гігант Amazon обіцяє оплатити навчання в університетах і коледжах 750 000 співробітникам з погодинною зарплатою. Про це повідомляється на сайті компанії. Персонал має право на отримання нової пільги після 90 днів роботи. Корпорація витратить на безкоштовне навчання близько $1,2 млрд до 2025 року. Таким чином в Amazon прагнуть залучити й утримати співробітників.


Ті, хто працюють всього 20 годин на тиждень, теж матимуть право на допомогу, однак Amazon буде оплачувати їм тільки 50% таких витрат. Компанія також покриє витрати на отримання ступеня молодшого спеціаліста, програму завершення середньої школи і сертифікацію англійської мови як другої мови або інші програми.

Незважаючи на пропозицію Amazon оплатити "повне навчання", співробітники будуть отримувати тільки до $5250 на рік на покриття витрат, пов'язаних з утворенням, пише Quartz. Це максимальна сума, яку компанії можуть щорічно вкладати у навчання своїх співробітників без обкладання податками, відповідно до федеральної програмою під назвою Розділ 127. Багато інших компаній, включаючи Disney і McDonald's, також пропонують пільги на освіту на суму до $ 5250 через це правила .

Деякі компанії подолали ліміт відшкодування в розмірі $ 5250, встановивши безпосереднє партнерство з певними навчальними закладами для покриття більшої частини оплати за навчання. Starbucks, наприклад, покриває 100% вартості навчання, якщо їх співробітники вперше отримують ступінь бакалавра онлайн в Університеті штату Арізона.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.