Логістика, що працює на зеленій енергії. Фотоелектричні ферми у Рабен

17.11.2021
7479
Pr-Матеріал

Склади та офіси Групи Рабен у Польщі переходять на 100% екологічно чисту енергію у рамках семирічної угоди, яку компанія щойно підписала з PGE Obrót, компанією групи PGE (Polska Grupa Energetyczna). Відповідно до угоди, у Польщі буде збудовано фотоелектричні ферми загальною потужністю 35 МВтп, призначених для логістичного оператора.


Один з найбільших логістичних операторів у Європі, Група Рабен, щойно підписала семирічну угоду з PGE Obrót на купівлю «зеленої» енергії (Power Purchase Agreement). Відповідно до угоди, починаючи з 2023 року, компанія Рабен у Польщі використовуватиме 100% енергії з нульовим рівнем викидів. Для задоволення потреб логістичного оператора буде збудовано спеціальні фотоелектричні ферми. Довгострокова угода діятиме з 2023 року і до кінця 2029 року.

«Я дуже радий, що всі наші об'єкти харчуватимуться 100% «зеленою» енергією від фотоелектричних ферм. Це дозволить скоротити викиди CO2 та зробити внесок у реалізацію нашої стратегії сталого розвитку.» – каже Евальд Рабен, Генеральний директор Групи Рабен, і наголосив: «Якщо ми не подбаємо про нашу планету зараз, проблема виникне у наших дітей. Саме тому ми хочемо бути законодавцями моди на ринку у сфері екологічної стійкості, не лише завдяки наявності екологічно чистих вантажівок, а й завдяки всім процесам, які ми робимо максимально екологічними. Підписання угоди з PGE – це ще один крок до активної підтримки Цілей сталого розвитку ООН та можливість для «зелених» інвестицій у нашій країні.»  

Це означає, що завдяки Групі Рабен на карті Польщі з'являться нові місця, що генерують «зелену» енергію. Буде створено кілька спеціалізованих фотоелектричних ферм загальною площею близько 40 га та загальною потужністю близько 35 МВтп, що забезпечують 35 000 МВтч електроенергії на рік – це потреба в електроенергії всіх підприємств Рабен у Польщі. Будівництво першої ферми розпочнеться на початку 2022 року.

«PGE Group збудують фотоелектричні ферми, які постачатимуть екологічно чисту електроенергію для повного покриття попиту Групи Рабен у Польщі. Розроблена модель співробітництва поєднає компетенції PGE Polska Grupa Energetyczna, PGE Energia Odnawialna та PGE Obrót. Це перший контракт такого роду у групі PGE та ще один крок у реалізації нашої нової стратегії. Ми лідируємо у «зелених» змінах, поставляємо «зелену» енергію нашим клієнтам і водночас є компанією, яка надає знання та професійні консультації на ринку, що змінюється» – говорить Войчек Домбровськи, Президент Правління PGE Polska Grupa Energetyczna.

Варто також зазначити, що компанія Рабен уклала контракт на відновлювані джерела енергії на період з 2021 по 2022 рік, що значно скорочує викиди парникових газів. Водночас, угода з PGE, підписана цього року, сприяє створенню нових фотоелектричних ферм на карті Польщі.

Група послідовно реалізує свою стратегію сталого розвитку, однією з основних цілей якої є зниження викидів вуглекислого газу. Нещодавно підписана угода про купівлю екологічно чистої електроенергії (PPA), безумовно, сприятиме цьому.

За минулі роки компанія зробила й низку інших кроків до зниження вуглецевого сліду. Ми покладаємося, зокрема, на сучасний автопарк, енергоефективні склади та офіси, оптимальну організацію транспорту, а також інструменти, що використовують переваги сучасних технологій та програмного забезпечення (Smartour, CO2calculator).

Група Рабен є логістичним оператором, який пропонує комплексні послуги: контрактна логістика, автомобільні перевезення (внутрішні, міжнародні та на схід), Fresh Logistics, FTL та інтермодальний транспорт, морські та повітряні перевезення вантажів. 

90-річний досвід та визнання, отримані на ринку за цей час, дозволяють будувати і підтримувати довгострокові відносини з клієнтами. Компанія пропонує логістику «з людським обличчям» для малих, середніх та великих підприємств. Партнерство та довіра є частиною цього стилю співпраці. У бізнесі Рабен, серед іншого, керується підходом чесної гри, оскільки вважаємо, що відносини, засновані на взаємній чесності, будують краще завтра. 

Група має понад 160 власних філій у 14 європейських країнах (Польща, Німеччина, Нідерланди, Чехія, Словаччина, Україна, Литва, Латвія, Естонія, Угорщина, Румунія, Болгарія, Греція та Італія), вона управляє приблизно 1 300 000 м2 складських потужностей і щодня відправляє на дороги понад 9000 вантажівок.

 Рабен – це People with Drive. Це команда, яка любить виклики і завжди грає за одну мету. Кожен з більш ніж 10 000 співробітників має власний індивідуальний драйв, який рухає команду вперед. Нас відрізняє дух підприємництва, енергія та постійний пошук більшого.

Група прагне бути тим двигуном, який не тільки збереже світ, а й зробить його кращим та екологічнішим. Тому вона послідовно реалізує свою стратегію сталого розвитку, засновану на трьох стовпах: відповідальна організація, захист довкілля та соціальний вплив. З нагоди 90-річчя компанії у 2021 році запрошуємо Вас відвідати тур Eco2Way та взяти участь у еко-голосуванні на сайті www.raben90years.com.

Для більш детально інформації відвідайте наш сайт: www.raben-group.com

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.