Група Рабен підписала свою першу позику, пов’язану зі сталим розвитком

19.07.2021
8755
Pr-Матеріал

Група Рабен успішно закрила з групою з 7 банків першу п'ятирічну позику на 225 млн євро, пов’язану зі сталим розвитком. Це також одна з перших угод позики сталого розвитку у логістичній галузі у Європі. 


У цій транзакції взяли участь 7 фінансових установ: BNP Paribas Bank Polska S.A. виступив координатором з питань сталого розвитку, ING Bank Śląski S.A. виступив агентом, Coöperatieve Rabobank U.A. у якості координатора документації. Іншими банками у операції були Commerzbank AG, Mbank S.A., Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A. та UniCredit Bank AG. 

Рентабельність позики сталого розвитку пов’язана з досягненням компанією п’яти ключових показників ефективності, що охоплюють питання екології, соціальної сфери та управління для автомобільного сектору транспорту та логістики. Показники ефективності – це новаторська суміш як внутрішніх показників, так і зовнішньої оцінки питань екології, соціальної сфери та управління. 

Поєднання п’яти ключових показників ефективності Рабен всебічно розглядає суттєві питання екології, соціальної сфери та управління для діяльності Рабен, включаючи викиди парникових газів, гендерну різноманітність та методи управління.

Таким чином, цей рівень позики сталого розвитку є важливим етапом для європейського сектору автомобільних перевезень та логістики. Ключові показники ефективності позики сталого розвитку є частиною цілей ECO2WAY 2025 Групи Рабен, як визначено у звіті про сталий розвиток до 2020 року: 

  • на 30% зниження викидів на всіх об'єктах Рабен;

  • на 10% зменшення викидів у транспортній діяльності; 

  • 96% транспортного парку відповідають стандартам Євро V і VI; 

  • відносне скорочення вантажних перевезень як результат підвищення ефективності використання транспорту;

  • розрахунки викидів парникових газів – оновлення та вдосконалення калькулятора CO2 у транспорті.

«Сталий розвиток вже багато років існує у нашій ДНК, і ця транзакція є справжнім підтвердженням наших амбіцій та участі у цій галузі. Це також величезне зобов’язання нашого бізнесу - продовжувати вдосконалюватись і у майбутньому. Однак ми раді прийняти цей виклик, оскільки ми вважаємо, що Група Рабен має сильний потяг до подальшого сталого розвитку», – сказав Евальд Рабен, генеральний директор Групи Рабен, додавши: «Сьогоднішня угода демонструє, що інші сектори, такі як банки, вважають відповідальне ведення бізнесу вкрай важливим для майбутньої економіки і бізнесу. Ми раді об’єднати зусилля та спільно працювати над забезпеченням рішень сталого розвитку для майбутніх поколінь. Я впевнений, що і ринок, і рівень обізнаності розвиватимуться протягом наступних 3–5 років, і клієнти звернуться до компаній, які ставлять сталий розвиток в основу своєї діяльності». 

«Ця угода позики сталого розвитку у транспортно-логістичному секторі демонструє, як BNP Paribas Bank Polska може використовувати свої консультативні можливості для підтримки провідної логістичної корпорації Групи Рабен, у фінансуванні, пов’язаному з питаннями екології, соціальної сфери та управління. Оскільки декарбонізація, соціальний вплив та цілі управління стають стратегічним імперативом, корпораціям буде все необхідніше стійке фінансування як важіль для досягнення своїх амбіцій», – сказав Андре Буланже, віце-президент правління, відповідальний за корпоративний та інституційний банкінг, а також банкінг для малого та середнього бізнесу, BNP Paribas Bank Polska. 

Група Рабен є логістичним оператором, який пропонує комплексні послуги: контрактна логістика, автомобільні перевезення (внутрішні, міжнародні та на Схід), Fresh Logistics, FTL та інтермодальний транспорт, морські та повітряні перевезення вантажів. 90-річний досвід та визнання, отримані на ринку за цей час, дозволяють будувати і підтримувати довгострокові відносини з клієнтами. Компанія пропонує логістику "з людським обличчям" для малих, середніх та великих підприємств. Партнерство та довіра є частиною цього стилю співпраці. У бізнесі Рабен, серед іншого, керується підходом чесної гри, оскільки вважає, що відносини, засновані на взаємній чесності, будують краще завтра. Група має понад 150 власних філій у 13 європейських країнах (Польща, Німеччина, Нідерланди, Чехія, Словаччина, Україна, Литва, Латвія, Естонія, Угорщина, Румунія, Болгарія та Італія), вона управляє приблизно 1 200 000 м2 складських потужностей і щодня відправляє на дороги понад 8500 вантажівок. Рабен – це People with Drive. Це команда, яка любить виклики і завжди грає за одну мету. Кожен з більш ніж 10 000 співробітників має власний індивідуальний драйв, який рухає команду вперед. Нас відрізняє дух підприємництва, енергія та постійний пошук більшого.

Група Рабен здійснює свою діяльність у соціально відповідальній формі з акцентом на освіту, безпеку та екологію. 

Для більш детально інформації відвідайте наш сайт: www.ukraine.raben-group.com

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.