Delivery Hero купує 39,4% сервісу Glovo за 2,3 млрд EUR

04.01.2022
2717

Фото: mind.ua

 

Німецька група доставки їжі Delivery Hero (DHER.DE) заявила, що підписала угоду про придбання близько 39,4% акцій іспанської програми доставки Glovo. Вартість угоди складе 2,3 млрд EUR. Про це повідомляє Reuters.


Як повідомляється у заяві Delivery Hero, Glovo продовжить працювати під власним брендом на всіх ринках, де зараз присутній сервіс. Менеджмент компанії не змінюється.

При цьому Glovo також отримає 250 млн EUR на подальшу експансію та розвиток на нових для себе ринках. 

Retailers надіслав запит представництву Glovo в Україні, проте на момент публікації матеріалу відповідь не отримав.//Оновлено.  Ми отримали коментар від компанії  Glovo, додаємо його повністю: «Після підписання угоди між компанією Delivery Hero (DH) та низкою акціонерів Glovo, Delivery Hero (DH) збільшить свою частку та стане мажоритарним акціонером компанії Glovo. Компанія Delivery Hero (DH) володіє приблизною часткою у розмірі 44% у акціонерному капіталі сервісу Glovo, водночас із новою угодою отримає додаткові 39,4% акцій компанії. Очікується, що операція із продажу акцій завершиться у другому кварталі 2022 року за умови отримання відповідних схвалень від міжнародних регуляторних органів. Сервіс Glovo збереже ідентичність бренду та продовжить працювати під керівництвом генерального директора компанії.

Компанія Glovo, один із лідерів на світовому ринку мультикатегорійної доставки, займає провідні позиції на 16 із 25 ринків присутності сервісу, а загальна вартість операцій становить приблизно 3 мільярди євро з річним органічним зростанням 80% у 2021 році. Враховуючи ряд операційних та географічних пріоритетів, нова угода компанії Delivery Hero (DH) та сервісу Glovo надасть більше можливостей для зміцнення лідерських позицій, а також формування інноваційної стратегії для продовження розвитку бізнесу»//


Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.