Маркетплейс Rozetka, можливо, вийде на IPO

20.12.2021
2534

Фото: Rozetka

Rozetka веде підготовку до первинного публічного розміщення акцій (IPO). Вихід на біржу є одним із можливих шляхів розвитку. Про це заявив співзасновник та співвласник Владислав Чечоткін на гала-івенті НВ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".


"IPO - просто один з можливих шляхів, не зовсім звичний шлях для України, але потрібно до цього готуватися", - зазначив Чечоткін.

Співвласник нагадав, що після входження до компанії міноритарного співвласника фонду під управлінням Horizon Capital у 2015 році Rozetka щороку проходить аудит однієї з компаній "Великої четвірки".

За його словами, амбіція Rozetka - зайняти 10% роздрібного товарообігу України, що зараз становить близько $6-8 млрд, і до її виконання ще "довго-довго йти".

У той же час Чечоткін вказав на тренд «цифровізації всього і вся», спрогнозувавши зростання частки онлайн-торгівлі до 25%, а значить, компанії протягом 3-5 років потрібно просто утримати свою частку на ринку у 50-60%.

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.