Магазини Usupso будуть переформатовані на бренд O!some наступного року

20.12.2021
2722

Компанія "Атамі" (розвиває мережу Usupso в Україні) ухвалила рішення про закриття магазинів Usupso. На їхньому місці до вересня 2022 року з'явиться власний бренд O!some. Про це Liga розповіла співвласниця "Атамі" Маріанна Самсонова.


Таке рішення, за її словами, пов'язане з тим, що материнська компанія Usupso ніяк не допомагала у судових розглядах з Miniso, з яким у компанії були судові розгляди щодо схожості двох брендів. У зв'язку з цим Самсонова та інші власники "Атамі" не бачать сенсу боротися за неї, хоча мережа Usupso прибуткова, пише Liga.

Нагадаємо, претензії про схожість брендів та оформлення магазинів у Miniso виникли цього року. У березні Miniso Україна подала позов до госпсуду Києва, звинувативши Usupso у порушенні прав інтелектуальної власності.

Для забезпечення позову Miniso попросила суд заборонити франчайзі Usupso відкривати нові магазини, а власнику бренду – передавати права на цю марку. Суд першої інстанції повністю задовольнив це клопотання, але апеляція визнала таке рішення недійсним. За інформацією Liga, 2 грудня Верховний суд залишив у силі частину забезпечення, яка стосувалася заборони власнику бренду передавати права на цю марку третім особам. Слухання, по суті, буде у січні. Але "Атамі" вирішила не боротися за можливість працювати в Україні під китайським брендом і має намір закрити магазини до вересня 2022 року, розповіла Самсонова.

Договір із Usupso пролонгований до серпня наступного року включно. За цей час ми умовно закриємо магазини, тобто демонтуємо вивіски, зробимо ремонти у торгових точках. На їхньому місці ми плануємо відкрити власний бренд O!some, який торгуватиме схожими товарами з Usupso», – прокоментувала Самсонова. Вона сподівається, що субфранчайзі погодяться змінити вивіску та продовжити партнерство. "Розлучатися ми ні з ким не маємо наміру", - запевнила Самсонова.

  • Нагадаємо, на місці одного з колишніх магазинів Usupso в Одесі вже відкрився магазин O!some.

 Автор: Павло Пікулин

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.