Подібності немає. Суд відхилив позов Miniso проти Usupso і зняв заборону на відкриття магазинів в Україні

01.10.2021
2305

Фото: Start Fiday Asia

Північний апеляційний суд відхилив скаргу компанії азіатського бренду Miniso проти іншого азіатської бренду - Usupso і дозволив останній продовжити роботу над своїм брендом і відкривати магазини в Україні. Про це повідомляється у постанові  суду.


 

Нагадаємо, на початку 2021 року компанія "Мініс Україна", яка представляє Miniso, звернулася до суду, звинувачуючи компанію "Атамі" (бренд Usupso) у порушенні прав на інтелектуальну власність. Пізніше, у березні того ж року, Господарський суд Києва зобов'язав Usupso зупинити свою діяльність через конфлікт між азіатськими брендами.

У Usupso не бачили своєї провини, коментуючи, що такі обидва бренди існують на азіатському ринку і в інших країнах. «Якщо у них був би конфлікт у плані схожості і порушення інтелектуальної власності, тоді ми дізналися б про це ще років 6-7 назад, адже компанії співіснують з 2014 року», - відзначили в Usupso. У компанії також звертають увагу на те, що крім Usupso і Miniso на азіатському ринку представлені і інші компанії з співзвучними назвами, наприклад, Daiso і Mumuso.

Retailers відправив запит у компанію Miniso, щоб дізнатися її реакцію на рішення суду і з'ясувати подальші дії. На момент публікації новини, відповідь на запит не був наданий.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.