Дочка засновника компанії Inditex очолить його компанію

02.12.2021
2137

Фото: Getty Images

Раду директорів іспанської компанії Inditex з 1 квітня 2022 року очолить дочка засновника — Марта Ортега Перес. На фоні цього ціна акцій компанії впала більш ніж на 5%. Про це повідомляє Forbes.


Таке рішення було ухвалено з ініціативи самого Амансіо Ортеги та чинного голови ради директорів компанії Пабло Ісла. Разом з тим воно супроводжувалась також зміною головного виконавчого директора Inditex. Замість Карлоса Креспо призначено Оскара Гарсіа Масейраса, який раніше обіймав посаду голови юридичної служби компанії.

Консалтингова компанія Alantra Equities назвала зміну керівництва «поганою новиною», оскільки Ісла складно замінити, а новий гендиректор не має досвіду роботи в роздрібній торгівлі. Ісла очолював Inditex більше 10 років, при ньому ринкова вартість компанії зросла у шість разів — до $100 млрд.

Inditex керує магазинами Zara та Zara Home, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho та Uterque. У період з травня по липень виручка групи досягла рекордних €1,27 млрд за шість місяців, перевищивши попередній максимум, зафіксований за аналогічний період у 2019 році. Цьому сприяло відновлення споживчого попиту і зростання онлайн-продажів компанії, які показали зростання у першому півріччі на 36% у порівнянні з першим півріччям 2020 року і на 137% у порівнянні з тим же періодом 2019 року.

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.