Uber уперше за 10 років отримав операційний прибуток. Однією з причин стало зростання популярності доставки їжі

08.11.2021
1030

Фото: Depositphotos

За підсумками третього кварталу компанія Uber Technologies вперше за 10 років свого існування отримала операційний прибуток, повідомляє Reuters. До відрахування відсотків, податків, зносу та амортизації прибуток склав $8 млн. Це сталося завдяки швидкому відновленню індустрії таксі та зростанню популярності доставки їжі.


Загальний прибуток Uber зріс на 72% до $4,8 млрд, що перевищило оцінки аналітиків.

Бізнес Uber з доставки їжі з ресторанів та магазинів став основою компанії під час пандемії. За словами компанії, сервіс Uber Eats вперше був прибутковим на основі скоригованої EBITDA у третьому кварталі. У третьому кварталі компанія значно скоротила свої збитки – на $149 млн порівняно з другим кварталом. На це також вплинуло те, що у третьому кварталі споживачі більше подорожували, а кількість водіїв та кур'єрів із січня зросла майже на 640 тисяч.

Загалом Uber прогнозує скоригований прибуток від $25 до 75 млн в останній квартал року.

  • Нагадаємо, сервіс доставки Uber Eats запустився в Україні у лютому 2019 року. Однак, не витримавши конкуренції з боку двох сильних компаній – Glovo та Rocket – оголосив про закриття сервісу у травні 2020 року.

Фото: Depositphotos

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.