IKEA попередила про зростання цін через логістичну кризу

04.11.2021
1830

Фото: iXBT.com

Ще на початку 2021 року компанія заявляла про можливе підвищення цін. Зараз IKEA попереджає що, зростання цін точно відбудеться у 2022 році через кризу ланцюжка постачання та більш високих витрат на сировину. Про це повідомляє The Guardian.


Фіндиректор Inter IKEA Мартін Вандам зазначив, що наступного фінансового року (до серпня 2022 року) проблеми з постачальниками не вирішаться, а зростання цін на сировину буде продовжуватися. За його словами, підвищення цін IKEA буде першим з 2019 року і, ймовірно, буде вищим, ніж тоді, але поки що невідомо наскільки.

Він також зазначив, що збільшення витрат на сировину та транспорт знизило прибуток компанії за весь фінансовий рік. «Глобальна пандемія вплинула на наш операційний прибуток у 2021 фінансовому році. Найбільшою причиною стало різке зростання цін на транспорт і сировину у другій половині фінансового року».

Раніше компанія заявляла, що однією з найбільших проблем є експорт продукції з Китаю, де виробляється близько чверті її товарів. Його північноамериканські магазини найбільше постраждали від дефіциту продукції, за ними йдуть магазини у Європі.

У компанії зазначили, що підтримка запасів у магазинах та на складах IKEA було складним завданням. Збої ув ланцюжку поставок призвели до суттєвого зниження доступності продуктів.

У 2021 фінансовому році Inter IKEA знизила прибуток на 17% до 1,4 млрд EUR, продаж у системі франчайзі та онлайн зросли на 6% до рекордних 41,9 млрд EUR.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.