Нещодавно відбулася фішингова атака на деякі підрозділи IKEA. У компанії кажуть, що ознак витоку інформації немає

06.12.2021
2191

Фото: НТА

У ЗМІ з'явилася інформація, що хакери отримали доступ до особистих даних клієнтів IKEA та до службової інформації «Альфа-Банку». У свою чергу, у компанії повідомили, що наразі немає ознак того, що дані покупців або ділових партнерів були скомпрометовані.


Що трапилось? 

На початку року у Києві відкрився перший офіційний магазин IKEA. З настанням COVID-обмежень торгові центри змушені були рахувати кількість відвідувачів на квадратний метр. Тоді під час відкриття магазину, IKEA впровадили електронну чергу.

За інформацією dev.ua хакерам вдалося отримати доступ до адмінки, яка була точкою входу у софтверне рішення з назвою Qmatic orchestra, функціональність якого полягає в управлінні чергою клієнтів.

Хакери виявили дані всіх користувачів електронною чергою київської IKEA з моменту її створення. 

Що кажуть у компанїї?

У коментарі для Retailers компанія зазначила, що знають про хакерську атаку: «Ми обізнані про ситуацію щодо фішингової атаки на деякі підрозділи IKEA і ставимося до неї серйозно. Наразі немає ознак того, що дані наших покупців або ділових партнерів були скомпрометовані і ми продовжуємо стежити за тим, аби наші внутрішні механізми захисту були надійними. Ми також вжили заходів для запобігання таким ситуаціям та ініціювали повномасштабне розслідування».

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.