Amazon встановить у своїх нових універмагах високотехнологічні примірочні

01.10.2021
1572

Фото: Getty Images

Amazon планує встановити у своїх міні-універмагах у США високотехнологічні примірочні. Перші два магазини відкриються в Огайо і Каліфорнії. Про це  Retail Detail з посиланням на The Wall Street Journal.


Нові магазини будуть у три-чотири рази меншими за звичайні універмаги, площею близько 2800 кв. Однак асортимент продукції, що пропонується, буде схожим, з акцентом на одяг, меблі та електронні пристрої. Згідно з останніми звітами, універмаги будуть приділяти велику увагу продукції власної торгової марки.

В універмазі покупці зможуть використовувати свої смартфони для сканування QR-кодів товарів, які вони хочуть приміряти. Потім співробітник забере їх і розкладе у примірочній, надалі це робитимуть роботи.

Згідно з останніми звітами, універмаги будуть приділяти велику увагу продукції власної торгової марки. Крім того, буде місце для різних брендів одягу, які вже представлені на веб-сайті Amazon. Хоча нічого з цього ще не було офіційно підтверджено.

Amazon не перший, хто намагається впровадити технологію у примірочні. Як повідомляє Forbes, Ральф Лорен встановив технологію RFID для відстеження товарів покупців ще у 2015 році. Вона включала в себе розумні дзеркала, які дозволяли покупцям приміряти одяг різних розмірів і кольорів.

Онлайн-гігант активно займається експансією в офлайні, крім 26 магазинів Amazon Go, фізичні магазини Amazon у США включають 502 Whole Foods Markets, 8 продуктових магазинів Amazon Fresh, 2 продуктові магазини Amazon Go (у яких використовується безготівкова технологія Just Walk Out), 24 магазини Amazon Books, 29 магазинів Amazon 4-Star і 7 представлених Amazon поп-ап магазинів.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.