“Планета кіно” запустила франшизу. Інвестиції — від $2 млн

27.09.2021
3140

Фото: The Village

“Планета кіно” спільно з компанією “Франч” запустила продаж франшизи. Наразі мережа кінотеатрів працює у 6 містах України і щоб масштабуватися далі, вона вирішила залучати інвестиції зовні. Про особливості проєкту співзасновник мережі Дмитро Деркач розповів UBR.


Вимоги до партнера

Франшиза здебільшого розрахована на власників ТРЦ. "Планета кіно" пропонує тільки управлінську франшизу. Вона працює так: 

  1. Франчайзі вкладає кошти та отримує дохід

  2. Команда Деркача повністю займається кінотеатром та отримує відсоток від доходу. 

Які міста у пріоритеті

“Планета кіно” стартуватиме з міст з населенням від 100 000. Франчайзі зможе відкрити там невеликий кінотеатр на 5 залів з технологією Cinetech+, як у Сумах та Одесі. Дмитро Деркач зазначив, що у теорії можна зробити й на 3 зали, але це не вигідно.

У великих містах відкриватимуть кінотеатри на 7-13 залів із додатковими опціями на кшталт технологій 4DX та IMAX, кіномаркетів та кіноресторанів Re’LUX, як от у київських River Mall та Blockbuster Mall. 

Скільки коштує відкрити кінотеатр

На 5 залів включно з Cinetech+ потрібно $2-2,5 млн. Великий кінотеатр з IMAX і 4DX обійдеться у $8 млн.

Команда пропонує три варіанти: великий, середній і малий кінотеатри, у кожного з яких своя модель. Перший паушальний внесок складе 2% від інвестицій. Як роялті, “Планета кіно” регулярно отримуватиме свій відсоток або від доходу, або від EBITDA. Решту забирає франчайзі. Команда розраховує, що кінотеатр окупиться за 6-6,5 років.

  • У квітні-травні 2021 року в Україні стартували продажі шести франшиз національних брендів, зокрема, мережі робочих просторів Creative States і кінотеатрів “Планета кіно”. Як повідомили представники компанії “Франч” у коментарі AIN.UA, інвестиції у відкриття однієї локації Creative States складуть від $840 000, а вступний внесок — $100 000.

  • Раніше продаж франшизи запустив Millenium.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.