Одна з мереж магазинів в Хмельницькому не встановила касові апарати і "заробила" на цьому 43 млн гривень

17.09.2021
2432

Під час проведення перевірки одного з підприємств Хмельницького податківці виявили факт незастосування РРО (касових апаратів) при продажу товарів через мережу магазинів на суму понад 43 млн грн, повідомляє Державна податкова служба.


 

Це підприємство, використовуючи підконтрольних ФОП на спрощеній системі оподаткування, налагодила схему реалізації продуктів харчування за готівкові кошти і через POS-термінали кінцевим покупцям. Однак такі операції не відображалися у бухгалтерському обліку з метою зменшення податкових зобов'язань.

При проведенні перевірки також з'ясувалося, що підприємство надавало частина орендованих приміщень у суборенду ФОПам за заниженою вартістю, проводило інкасацію торгової виручки як власної так і ФОП і подавало власну податкову звітність та податкову звітність підконтрольних підприємців з однієї IP-адреси.

За незаконні дії підприємство отримало штраф 4,3 млн гривень.

Джерело: Depositphotos

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.