Народні депутати пропонують скасувати встановлення касових апаратів для деяких груп ФОП

31.08.2021
2268

Для фізичних осіб-підприємців 2-4 групи у рітейлі установка РРО (касовий апарат) повинна була стати обов'язковою з 1 січня 2021 року, але норму перенесли на 2022 рік. Тепер група депутатів Верховної Ради пропонує скасувати обов'язкові РРО для деяких груп ФОП.


 

Депутати аргументують свою пропозицію тим, що від переходу на обов'язковий PPO збільшилася кількість перевірок, а детінізації не відбулося. Тепер група депутатів пропонує скасувати РРО для всіх ФОП 2-4 групи єдиного податку, які:

  • продають товари, якщо вартість одиниці не перевищує розміру мінімальної зарплати (у 2021 році - 6000 грн);
  • якщо товар коштує дорожче, але за нього розраховуються за допомогою платіжного терміналу;
  • якщо покупцеві надають розрахунковий документ з відображенням операції у типовій формі ведення обліку.

Також пропонується збільшити граничні обсяги доходів для 2-ї і 3-ї груп платників за спрощеною системою - у залежності від кількості найманих працівників. Так, пропонується збільшення на 300 розмірів мінімальної зарплати на одного найманого працівника.

Зараз граничний обсяг доходу для таких ФОП становить близько 7 млн ​​грн. Але при цьому для ФОП 3-ї групи встановлюють обмеження до 10 найманих співробітників, щоб цю систему продовжували використовувати тільки малі підприємці.

Джерело: Depositphotos

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.